2021-02-15 07:47:25• hírek • közlemény

Emlékhangversenyre hívja közönségét a Dinu Lipatti Filharmónia

február 18 - február 19

Szimfonikus hangversennyel emlékeznek meg az argentín zenészre és zeneszerzőre a szatmári filharmónikusok, valamint az argentín származású művészek, Analia Selis énekes és Mariano Castro zongoraművész, akik hitelesen mutatják be és képviselik az argentín kultúrát és hangulatot, valamint a tangó világának egyik legkiemelkedőbb személyiségét, Astor Piazzollát és műveit.

Astor Piazzolla életművével a tangót és a bandoneont a komolyzene részévé tette. Szimfóniákat, szonátákat és kamarazenét komponált. Zenéjére legnagyobb hatással a tangó, a dzsessz és Johann Sebastian Bach volt. Több mint ezer zenedarabja maradt fenn, amelyeket a nagy koncerttermektől a kis klubokig világszerte előadnak.


Az elmúlt 100 évbe és egy igaz történetbe nyerhetnek betekintést az érdeklődők február 18 és 19-én, 18 óra 30 perces kezdettel, a Filharmónia termében.  Műsoron Astor Piazzolla híres művei, Mariano Castro feldolgozásában, többek között a Libertango, valamint az Oblivion.


Az előírt járványügyi korlátozásokat betartva a helyek száma korlátozott. A február 18-i hangversenyre a filharmónia várja bérleteseit, míg a február 19-i hangversenyre jegyeket válthatnak ki a filharmónia pénztáránál. 


További információk a filharmónia Facebook-oldalán vagy a jegypénztár 0786085416-os telefonszámán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: